Jak działa mobilny serwis z dużym katalogiem?
Ostatnio przeglądałem różne serwisy działające na telefonie i zauważyłem, że niektóre oferują kilka tysięcy różnych pozycji. Taka liczba brzmi imponująco, ale zastanawiam się, jak wygląda to w codziennym użytkowaniu. Czy menu pozostaje przejrzyste, a filtry rzeczywiście pomagają szybko znaleźć interesującą kategorię? Dla mnie najważniejsze są prostota, szybkie ładowanie i wygodna obsługa na mniejszym ekranie. Chętnie poznam opinie osób, które korzystały z podobnych rozbudowanych platform.
8 Views

Przeglądając
zwróciłem uwagę przede wszystkim na sposób działania strony na telefonie. Serwis korzysta z technologii PWA, dlatego można otworzyć go bezpośrednio w przeglądarce, bez instalowania dodatkowego programu. Przy tak rozbudowanym katalogu ważne są czytelne menu, wyszukiwarka i filtry, ponieważ sama liczba dostępnych pozycji nie zawsze przekłada się na wygodę. Interesujące jest też to, jak strona radzi sobie na słabszym urządzeniu i przy mniej stabilnym połączeniu. Dla mnie najważniejsze są szybkość ładowania, prosty układ oraz łatwy dostęp do informacji o koncie i dostępnych metodach rozliczeń.